Tips tegen zweetvoeten

Zweetvoeten kan een heel vervelend probleem zijn. Het komt bij veel mensen voor, mogelijk ook bij jou omdat je bij dit bericht bent uitgekomen. Het is een onschuldig probleem maar leuk is anders. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van zweetvoeten af en vooral van de nare geurtjes. Dit zijn de acht beste tips tegen zweetvoeten.

Tip 1. Dagelijks je voeten wassen
Belangrijk is om je voeten iedere dag te wassen. Indien mogelijk zou je dit ook meerdere keren per dag kunnen doen. Je verwijderd hiermee de aanwezige bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de nare luchtjes. Je kunt je voeten eenvoudig wassen met warm water, in de meeste gevallen is dit voldoende.Is het probleem ernstiger dan je dacht kun je ook een zeep speciaal voor zweetvoeten kopen bij bijvoorbeeld de drogisterij.

Tip 2. De juiste sokken dragen
De tweede tip is het dragen de juiste soort sokken. Van de één krijg je namelijk veel meer last van zweetvoeten dan bij een ander. De beste stof die je kunt dragen is katoen of wol. Deze nemen eenvoudig vocht op. Synthetische materialen moet je absoluut vermijden. Deze nemen vocht slecht op en de bacteriën hebben hierdoor vrij spel.

Tip 3. Luchtige schoenen
Ook het dragen van bepaalde soort schoenen kan helpen om zweetvoeten te verminderen en zelfs te voorkomen. Je kunt het beste leren schoenen dragen. Leer zorgt ervoor dat vocht wordt geabsorbeerd. Bij warm weer kun je schoenen dragen die open zijn. Denk aan bijvoorbeeld slippers maar ook sandalen.

Tip 4. Schoenen rust geven
De vierde tip klinkt misschien een beetje gek, nee je schoenen zijn niet moe. Het is wel zo dat wanneer je je schoenen een dag of eventueel meerdere dagen niet draagt de bacteriën geen tijd krijgen om verder te leven. De schoen droogt en ontvangt geen nieuwe zweet. Zo worden de bacteriën eenvoudig gedood. Draag iedere dag een andere paar schoenen.

Tip 5. Voetenbad nemen
Om bacteriën te doden kun je heerlijk met je voeten in een voetenbadje zitten. Het is belangrijk om het water te mengen met bepaalde ingrediënten. Ingrediënten waarvan bewezen is dat ze werken zijn onder andere zwarte thee, mondwater en azijn. De le laatstgenoemde wordt afgeraden wanneer er wondjes aanwezig zijn op de voeten. Dit kan namelijk gaan bijten. Neem meerdere keren in de week een voetenbad.

Tip 6. Eelt verwijderen
Eelt op je voeten zorgt er voor dat je voeten nog meer gaat zweten. De reden hiervan is dat eelt gemakkelijk een groot aantal vocht kan opnemen. Dit resulteert automatisch in nare luchtjes. Probeer eelt dus altijd te verwijderen. Hier zijn speciale apparaatjes voor die je overal kunt kopen.

Tip 7. Draag thuis geen schoenen
Als je thuis bent kun je het beste geen schoenen dragen. Zo krijgen je voeten de mogelijkheid om te luchten. Als ze op dat moment over nare geurtjes beschikken zorg dan dat je een spray of een ander product gebruikt om andere niet te hinderen.

Tip 8. Producten tegen zweetvoeten
Er zijn diverse producten beschikbaar die kunnen helpen tegen zweetvoeten. Deze zijn verkrijgbaar in iedere drogisterij maar ook de apotheek. In de meeste gevallen zorgen deze middelen ervoor dat de geur verdwijnt maar het probleem blijft. Wij raden de spray aan, deze is ook makkelijk mee te nemen waardoor je het ieder moment kan gebruiken. Er zijn ook crèmes en zalfjes verkrijgbaar. Talkpoeder in je schoenen plaatsen kan ook helpen. Dit neemt namelijk vocht op.