9 Tips om te stoppen met nagelbijten

Het komt heel erg veel voor, nagelbijten. Het is een vieze gewoonte die zorgt voor onhygiënische nagels en het kan ook nog eens schade aanbrengen aan je gebit. Stoppen met nagelbijten is hartstikke moeilijk maar met deze tips gaat het jou zeker lukken! Dit zijn 9 tips om te stoppen met nagelbijten

Tip 1. Nagels verzorgen
De eerste tip is gelijk een hele belangrijke. Zorg dat je je nagels iedere dag opnieuw weer goed verzorgd. Zo voorkom je dat er velletjes en haakjes zichtbaar worden die je de drang geven er af te bijten. Je kunt hier het beste een vijl voor gebruiken. Om de groei van je nagels te stimuleren kun je een olie gebruiken die verkrijgbaar is in elk willekeurige drogisterij

Tip 2. Je nagels lakken
Je kunt ook je nagels lakken met je favoriete kleur. Wanneer je nagels er mooi gelakt uitzien is de kans groot dat je wel twee keer nadenkt voordat je gaat bijten. Ook geeft de nagellak een nare smaak af waardoor het bijten vies is.

Tip 3. Anti-nagelbijt product
Een effectief hulpmiddel om het nagelbijten te stoppen is een anti-nagelbijt product. Er zijn er een heleboel van op de markt. Je moet je nagels meerdere keren per dag insmeren met het product. Zodra je een poging doet om je nagels te bijten zal je een hoop viezigheid proeven. Op deze manier wil je niet graag een tweede poging doen om te bijten. Het is een bewezen hulpmiddel die helpt nagelbijten tegen te gaan.

Tip 4. Creëer afleiding
Nagelbijten gebeurd in de meeste gevallen wanneer je je eigen verveeld. Ook bij stressvolle situaties neig je al gauw naar het nagelbijten. Zorg daarom voor voldoende afleiding. Als je je zelf ergens anders mee bezig houdt weerhoudt je dat er van om aan je nagels te gaan sabbelen. Je kunt bijvoorbeeld op zoethout kauwen, spelen met een pen en ook kauwgom is een prima optie.

Tip 5. Informeer je omgeving
Als je helemaal klaar bent met nagelbijten en je wilt nu echt de ultieme poging doen om te stoppen informeer dan je omgeving hierover. Zo kunnen andere je helpen ijvoorbeeld je erop wijzen wanneer je weer eens aan het nagelbijten bent. Het is fijn wat extra hulp te krijgen. Ook kan het helpen om erover te praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

Tip 6. Denk aan je tanden
Je denkt er misschien niet meten overna op het moment dat je aan het nagelbijten bent maar het kan zorgen voor ernstige schade aan je tanden. Tanden kunnen zomaar afbreken, kaken kunnen verschuiven en ook je tandvlees kan ontstoken raken. Het kan flink pijn doen en een tandartsbehandeling kan zomaar de volgende stap zijn. Zoek eens uitgebreid op welke gevolgen het allemaal kan hebben en wie weet is dat de trigger voor jou om te stoppen met nagelbijten.

Tip 7. Slecht voor je gezondheid
Nagelbijten is niet alleen onsmakelijk maar is ook nog eens heel erg slecht voor je gezondheid. Iedere keer opnieuw komen er weer een duizendtal bacteriën in je mond terecht op het moment van nagelbijten. Het gevolg hiervan is dat je zomaar last kunt krijgen van een slechte adem. Dat betekent een probleem erbij, dat wil je natuurlijk ook niet.

Tip 8. Gebruik pleisters
Als je alles al geprobeerd hebt en het stoppen met nagelbijten wilt echt niet lukken is er nog een andere optie die succesvol kan zijn. Plak je nagels allemaal af met pleisters. Je hebt dan niet de mogelijkheid om te bijten. Het ziet er niet heel charmant uit en ook is het niet handig maar het is wel effectief.

Tip 9. Een beloning voor jezelf
Als je een dag, week of een maand geen één keer op je nagels hebt lopen bijten mag je je zelf zeker eens goed belonen. Koop bijvoorbeeld een prachtig cadeau voor jezelf of ga heerlijk uit eten met een goede vriend. Dit zorgt er voor dat je nog meer gemotiveerd bent om het te blijven volhouden.