7 Tips tegen slechte adem

Iedereen heeft wel eens last van een slechte adem. Een vervelend probleem die regelmatig voorkomt. Je kunt natuurlijk om het probleem tijdelijk op te lossen snel een kauwgompje in je mond te stoppen maar het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Het zou zomaar kunnen zijn dat je niet genoeg je tanden poetst, bepaalde voeding eet die voor een slechte adem zorgt of dat je spijsvertering niet in orde is. Wij hebben zeven tips voor je op een rijtje gezet zodat je weer frisse ademt krijgt!

Tip 1. Tweemaal per dag tandenpoetsen

De eerste tip is er één die vanzelfsprekend zou moeten zijn maar in de praktijk niet altijd gebeurd. POets je tanden en kiezen minimaal twee keer op een dag. Maak ook regelmatig gebruik van flosdraad. Het zorgt ervoor dat bacteriën worden verwijderd waar een tandenborstel niet bij kan. Gebruik verder na het tandenpoetsen mondwater om resterende bacteriën te doden. Het geeft je ook direct een extra frisse adem.

Tip 2. Vermijd bepaalde voeding
Sommige voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je een slechte adem hebt. Probeer deze zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan uien, knoflook maar ook bepaalde soorten vlees en vis kunnen voor een slechte adem zorgen. Eet je deze voedingsmiddelen wel zorg dat je dan direct je tanden poetst na het consumeren.

Tip 3. Voldoende water drinken
Om een slechte adem te vermijden is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Wanneer je lichaam te kort aan vocht heeft krijg je de meeste gevallen automatisch een slechte adem. Vocht zorgt ervoor dat bacteriën verdwijnen. Het wordt aangeraden om minimaal twee liter water per dag te drinken. Frisdrank, sappen en alcoholische dranken kun je beter laten staan.

Tip 4. Tong schoon schrapen
Je tong schrapen zorgt ervoor dat er minder bacteriën aanwezig zijn je mond. Dit houdt in dat je hiermee ook een slechte adem voorkomt. Een leuk klusje is het niet want de meeste gaan er van over hun nek, maar het is wel een effectieve manier. Je tong poetsen met je tandenborstel is ook een mogelijkheid.

Tip 5. Slechte spijsvertering
Een slechte adem kan worden veroorzaakt door een slechte spisjvertering. Het is dan zaak om je stofwisseling positiever in balans te brengen. Dit kun je onder andere doen voor meer vezels te gaan eten. Vezels zitten vooral in volkoren producten, groente en in fruit.

Tip 6. Niet roken
Ben je een roker dan is het heel belangrijk dat je zo snel mogelijk stopt met roken. Roken zorgt ervoor dat je mond uitdroogt. Hierdoor is er minder speeksel aanwezig waardoor bacteriën niet kunnen worden gedood. Dit zorgt voor een slechte adem. Dit is ook het geval bij alcohol en cafeïne.


Tip 7. Slechte adem verhelpen
Als je een slechte adem hebt kun je een aantal dingen doen om het zo goed mogelijk te verhelpen. Spoelen met mondwater of het kauwen op suikervrije kauwgom. Er zijn ook natuurlijke manieren. Zo schijnt het te helpen als je peterselie en munt eet.